Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Växthus

Från öken till regnskog

I Botaniska trädgårdens växthus finns nio avdelningar med olika klimat och växter från hela världen. Vägg i vägg med öknens suckulenter står 150-åriga exemplar av utrotningshotade kottepalmer.

Växthusen var inflyttningsklara 1865 och hit flyttades växter från det gamla orangeriet vid universitetsplatsen. Flera av dessa, eller deras avkommor, lever fortfarande kvar och skapar den stämning av gammal, förtätad vegetation som är karaktäristisk för Botan. Besökaren märker inte att klimatet är datastyrt och husen moderniserade.

I växthusen kan man studera naturens fantastiska mångfald och växternas anpassning till de krav som skilda miljöer ställer. Lianer, epifyter och suckulenter är sådana livsformer. Exotiska kryddor, frukter och andra produkter från främmande länder finns på plats, liksom blommande orkidéer och andra prunkande växter.

Kontakt Botaniska trädgården

Telefon: +46 46-222 73 20
E-post: botan [at] botan [dot] lu [dot] se