Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nästäppan

blommande örter i upphöjd växtbädd

Nästäppan är en mindre plantering fylld med växter för alla sinnen. Några har doftande blommor. Andra har blad som utsöndrar olika lukter när man gnuggar på dem. Flera känns märkliga att röra vid. 

Eftersom växtbädden är upphöjd kan man uppleva växterna även om man har svårt att böja sig ner eller sitter i rullstol. Växtnamnen är också skrivna med punktskrift.

Nästäppan anlades på initiativ av Nasala utskottet vid Akademiska Föreningen i Lund.

 

luddiga blad och växtskylt med punktskrift i bakgrunden

Lammöron

De mjukt ulliga bladen lockar till beröring hos lammöron (Stachys byzantina). Växten kommer ursprungligen från ett område som sträcker sig från Turkiet till Kaukasus och norra Iran. Det är en omtyckt trädgårdsväxt och idag odlas den flitigt över stora delar av världen. Lammöron hör till de kransblommiga växterna (Lamiaceae). Den får ljust violetta blommor i kransar på silverludna stjälkar som växer upp från bladrosetten.