Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Vigsel och namngivning

Du kan ha vigsel- och namngivningsceremoni i Botaniska trädgården. Vi tar ingen avgift men det finns några riktlinjer att följa.

Under perioden 2024-2026 kommer vi har en omfattande renovering i trädgården och rekommenderar därför inte att man viger sig i trädgården under den tiden!

Bokning

Bokning av tid och plats för vigsel eller namngivningsceremoni görs till e-post botan [at] botan [dot] lu [dot] se (botan[at]botan[dot]lu[dot]se), eller telefon +46 46-222 73 20.

Vigseln är helt avgiftsfri. Vill man vara med och stötta Botaniska trädgården och dess arbete får man gärna swisha ett bidrag till 123 693 62 49 – märk din gåva med ”Botan”.

 

Riktlinjer

Max antal gäster för en vigsel är 30 personer.

Vigsel får ske på de klippta ytorna i trädgården.

Det är inte tillåtet att stänga av området där vigsel ska ske.

Det är inte tillåtet att sätta upp tält, stolar eller att använda musikanläggningar. Akustisk musik är tillåtet samt att ta med enstaka stolar till behövande gäster.

Det är tillåtet att ta med eget bord för välkomstdrink etc till gästerna. Sopor och liknande ska plockas bort av deltagarna själva.

Det finns inga utrymmen för vigsel inomhus.

 

Botaniska trädgården har ingen vigselförättare, utan detta måste brudparet ordna själva.