Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Flower Power dagen i Botan!

Upplev blommornas Power med oss lördagen 25 maj kl 11-15! En dag med massor av olika aktiviteter för stora och små!

Målade blommor i flera glada färger
  • Växternas sinnen. Utställning i trädgården.
  • Blossom exchange - byt, odla och dela dina växter med andra. Haka på studentorganisationen Hållbart universitet för att fira växtvärlden! Vårt växtutbyte är ett perfekt tillfälle för trädgårdsodlare och växtentusiaster att byta sina favoritväxter, sticklingar och frön med andra. Ta med dig dina växter, berätta om dem, och få andra växter och deras historier i utbyte. Kavla upp ärmarna för en mikrogrönt-workshop där du sår krassefrön att ta med hem. Vi står för material och instruktioner, så oavsett nivå och förkunskaper är alla välkomna.
  • Vilda växter i vetenskapen. Biologiska museet visar en del av sitt arbete med att ta hand om botaniskt material.
  • Vårkrage och liljekonvalj - perenner med historia kl. 13:00. Genbankskurator Linnea Oskarsson från Nationella genbanken håller en guidad visning om prydnadsväxterna i Botans klonarkiv (ca 25 minuter). Gratis, ingen föranmälan behövs.
  • Efterlysning! Nationella genbanken efterlyser äldre sorter av violer, trädgårdsiris och krusmynta. Besök Nationella genbankens bord och berätta om din växt! Läs mer här.
  • Växtfärger. Liten utställning om garnfärgning med naturliga färger från växter.
  • BioBlitz i Botaniska trädgården! För första gången håller vi en BioBlitz i Botan! Under Bioblitzen identifierar vi så många olika arter som möjligt under en begränsad tid. Tillsammans med forskare från Biologiska institutionen får du chansen att bli bättre på att lära dig känna igen arter, samtidigt som du är med och samlar viktig information om den biologiska mångfalden i Botaniska trädgården. Alla är välkomna att delta oavsett ålder och förkunskaper. Mer information hittar du här.
  • Växter som skulpturmaterial. Hur kan växter hjälpa oss att uttrycka oss själva och vad kan vi lära av deras uttryck? Friedel Weiser från Konsthögskolan i Malmö gör en konstinstallation med bambu från trädgården. 
  • Botans vänner. Vänföreningen för Botaniska trädgården finns självklart på plats under dagen.

Tillsammans med

Hållbart universitet, Biologiska museet, Botans vänner, Nationella genbanken, Konsthögskolan Malmö samt studenter & forskare från Lunds universitet.