Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Årets tema

Vild trädgård!

Vi människor har odlat växter i tusentals år, framför allt till mat, kläder och medicin, men även för deras fägrings skull. När vi flyttat till nya boplatser har vi tagit med oss växter som vi ansett värdefulla. Under 1800-talet blev exotiska prydnadsväxter allt vanligare i trädgårdarna genom ökad tillgång och intresse. Idag kommer flertalet av växterna i våra trädgårdar och balkonglådor från andra delar av världen. Men de vilda svenska växterna är både vackra, anpassade till lokala växtbetingelser, och ger mat och skydd åt inhemska insekter, fåglar och andra djur. I år sätter vi särskilt fokus på vilda växter i våra olika aktiviteter med bland annat visningar, utställningar och en kurs i växtidentifiering. Lär dig mer om vilda växter - i naturen, staden och i rabatten!