Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

På egen hand med klassen

Här hittar du information inför skolbesök på egen hand i Botaniska trädgården.

Om Botaniska trädgården

Botaniska trädgården är 150 år gammal och täcker en yta lika stor som 11 fotbollsplaner. Här hittar du en karta över trädgården. Varje år kommer en halv miljon besökare för att njuta av den fina miljön och för att lära sig om de tusentals växter från hela världen som finns här.

OBS! 

I år har vi extra hårt besökstryck i trädgården. Därför är det viktigare än nånsin att besökare endast går på gångarna i trädgården, inte på kullar och ängar eller över sådda ytor. Vi ber er också kontakta oss innan ni eventuellt sätter upp tipsrundor eller dylikt. Orientering är inte tillåten i trädgården. 

Övningar

Dessa övningar kan göras på egen hand, eller användas vid bokade lektioner om gruppen undervisas halva klassen i taget.

Bra att veta innan besöket

Fika

Förskolor och skolor som besöker Botaniska trädgården är välkomna att ta med egen fika. Under vår, sommar och höst finns det bänkar ute i trädgården. Det är tillåtet att sitta på klippta gräsmattor, men inte bland övrig växtlighet. Vi har inte någon fikaplats under tak, men stora trädkronor kan erbjuda skydd. Njut av er egen fika! Änderna i trädgården mår däremot inte bra av att äta er mat. 

Toaletter

Toaletterna är öppna alla dagar kl 09:00–18:00.

  • Det finns två stycken toaletter vid växthusen i mitten av trädgården (vid butiken och kaféet). En av dem har skötbord och är tillgänglighetsanpassad.
  • Det finns en toalett inne i växthuset, strax innanför entrén. Den är öppen alla dagar klockan 11:00–15:00.
  • Det finns två toaletter i södra delen av trädgården. Dessa toaletter är öppna måndag–fredag klockan 9:00–18:00.

Lekplats

I södra delen av trädgården finns det klätterträd och en stor grönyta att leka på. Ha kul och lek med kroppen! Bollspel, kubb och liknande aktiviteter passar bättre på andra platser.  

Varmt välkomna till Botaniska trädgården!

 

Välkommen till Botan!

Jacob Georg Agardh

Jag heter Jacob Georg Agardh och grundade Botaniska trädgården för 150 år sedan.

Kontakt

Magnus Nyquist, pedagog

E-post: magnus [dot] nyquist [at] botan [dot] lu [dot] se

Telefon: 046 -222 48 15