Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

På egen hand med klassen

Inträde i Botaniska trädgården är gratis. För närvarande är växthuset tillfälligt öppet tors-sön kl 11-15 , men kan komma att stänga snart på grund av den renovering och ombyggnation som ska ske. Håll utkik på vår hemsida för uppdaterad information. Vi tackar er för att ni går igenom våra trivselregler med eleverna innan besöket och hälsar er varmt välkomna!

Om Botaniska trädgården

Botaniska trädgården är 150 år gammal och täcker en yta lika stor som 11 fotbollsplaner. Här hittar du en karta över trädgården. Varje år kommer en halv miljon besökare för att njuta av den fina miljön och för att lära sig om de tusentals växter från hela världen som finns här.

Övningar att göra hos oss

De här övningarna kan göras vid besök på egen hand, eller användas vid bokade lektioner om gruppen undervisas halva klassen i taget. Titta gärna också under fliken tips & skolmaterial. Där finns det information och uppgifter som kan användas innan besöket. 

Trädslingan: lär dig mer om svenska träd

Färgsnurran: pricka in rätt färgnyans av blommor och blad 

Upptäckarfolder: printa ut dubbelsidigt  i A3 och vik ihop

Digitala tipspromenader: använd mobilen för att lösa uppgifter i trädgården 

Vårens växtjägare i Botan: leta efter och undersök vårblommor

Skylten berättar: lär dig tyda växtetiketter och hur växter kan delas in i grupper

Skärmavbild av upptäckarfolder
Upptäckarfolder

Kontakt

Magnus Nyquist, pedagog

E-post: magnus [dot] nyquist [at] botan [dot] lu [dot] se

Telefon: 046 -222 48 15