Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Botans framtidsplaner

Tack vare fantastiska donatorer, stiftelser, Lunds universitet och Statens Fastighetsverk kommer nu flera funktioner förbättras i Botan. Det är i huvudsak palmhuset som ska få ett nytt utseende och miljön kommer förbättras för både personal och besökare.

Animerad bild på nya växthuset
Bild: White arkitekter

Miljön i Botaniska trädgården ska förbättras både för personal och besökare när det nya högre Palmhuset och en ny entrébyggnad kommer på plats. I palmhuset kommer flera hundra nya unika växter att rymmas, och rummet ska upplevas som en mer naturtrogen skog. I anknytning till palmhuset blir det en rymlig och ändamålsenlig utställningslokal och butik. Målet är att bibehålla karaktären och gå tillbaka mer till det ursprungliga, samtidigt som utrymmena blir mer verksamhetsanpassade och bättre för trädgårdens behov.