Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Undervisningssal i Botan

Tack vare donerade medel är vi nu igång med att bygga en undervisningssal & en undervisningsträdgård i Botan

För Botaniska trädgården har barn alltid varit en central målgrupp. Sedan 2015 har Botaniska trädgården ett skolprogram, som riktar sig till elever i alla åldrar - www.botan.lu.se/barn-och-skolor. Skolor kan boka lektioner och under loven kan eleverna delta i aktiviteter eller få guidade turer. Ca 1 800 barn deltar årligen i någon form av undervisning i Botan.

Botaniska trädgårdens skolprogram arbetar med det som internationellt kallas object based learning, dvs att föremålen, i detta fall växterna, är centrala i undervisningen. Av den anledningen behöver vi vistas inom Botaniska trädgårdens gränser vid undervisning.  

Att vi nu kan ta ännu ett steg och bygga en undervisningssal i Botaniska trädgården är tack vare Sparbanksstiftelsen Finn och Thora Ohlssons stiftelse som donerat medel för projektet.

Den nya undervisningssalen kommer ligga i vårt gamla annex i norra delen av trädgården. I anslutning till salen kommer en liten undervisningsträdgård också anläggas.