Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Sommarkonstskola 2024

Ett samarbete mellan Botaniska trädgården och Skissernas museum

Vetenskap och konst kompletterar varandra när det handlar om att upptäcka, uppleva och beskriva växternas fantastiska värld! Du får prova på olika konstnärliga tekniker och lära dig mer om växternas form och funktion. Sommarskolan avslutas med vernissage.

sommarilund

Årets tema

Fågel & flora

Under årets sommarkonstskola fördjupar vi oss i naturens och fåglarnas spännande värld! Med inspiration från konstnären Fredrik Strids utställning Making Nature på Skissernas Museum utgår vi ifrån två teman – att gå från bild till skulptur och att samla, dela in och namnge saker. Under veckan håller vi till både på museet och i Botaniska trädgården och kommer bland annat att skulptera i olika material, prova kalligrafi och pressa växter.

Konstskolan avslutas med en vernissage på Skissernas museum där familjen får se vad som skapats under veckan.