Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Utställningar 2022

Vilda rabatter!

rabatt med vilda växter

Utställningen pågår 28 maj - 17 september 2022

Oftast fyller vi våra trädgårdar med exotiska arter och framodlade sorter. Men visste du att det går precis lika bra att ha vilda svenska växter i rabatten eller balkonglådan? Den svenska floran är vacker och spännande och delar en lång historia med allt annat levande som finns här. Visste du till exempel att röllika (Achillea millefolium) förser över 100 andra arter med skydd, bostad eller mat och att fröna uppskattas av småfåglar? Utställning med inspirationsrabatter, äng i miniformat och idébalkong.

 

Jorden runt på 24 växter

Forskare som står i tropisk buskvegetation

Utställningen pågår 27 november - 31 januari 2023

I århundraden har växtjägare rest runt i hela världen för att samla växter. Många har tagit stora risker för att hitta växter som är nya för vetenskapen eller som kan försköna våra fönsterkarmar och trädgårdar. Upptäckarglädje och en passion för växter har drivit dem på deras äventyr. I utställningen presenteras berättelserna om 24 växter från olika delar av världen.