Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Världen blir vad vi äter

-en levande utställning om framtidens mat

FN har utsett 2021 till frukternas och grönsakernas år, och Botaniska trädgården hakar på!

Vilken är världens nyttigaste grönsak och vad är bäst att odla ur miljösynpunkt? Hur stor kan en pumpa bli och vad är det egentligen vi äter när vi äter brysselkål? Många frågor får sina svar denna sommar i Botan.

Vi odlar spännande, nyttiga och kanske bortglömda grödor runt om i trädgården. Välkommen till en lekfull, lärorik och vacker utställning utomhus!

odling, frukt och grönsaker med människor

Utställningen växer på tre ställen i trädgården: vid samlingsplatsen nära växthusen (1), i odlingsbäddarna utanför växthusen (2) och i Köksträdgården (3). 

Utställningen pågår 29 maj -17 september.

Karta över sommarutställning 2021

Fantastiska frukter och grönsaker!

Se ett filmklipp från FN:s hemsida. Filmen är på engelska.