Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

BioBlitz i Botaniska trädgården!

Följ med experterna under BioBlitzen på Flower Power-dagen lördag 25 maj kl. 11-15! Alla är välkomna att delta och lära sig hur man identifierar växter, lavar, fåglar och insekter.

hand lense and tiny flowers growing in grass

Vad händer under BioBlitzen?

Under BioBlitzen i Botan arbetar vi tillsammans med forskare och studenter från Lunds universitet. Vårt mål är att identifiera så många av de vilda arterna i trädgården som möjligt - under en begränsad tid! All data som samlas in rapporteras in i Artportalen. Det här är inte bara en möjlighet för oss att lära oss mer om den biologiska mångfalden i trädgården, utan också en chans för alla att lära sig mer om hur man identifierar arter!

Så här fungerar det:

Du kan välja vilken organismgrupp du är intresserad av, till exempel växter eller insekter, och vi tilldelar en grupp med en ledare som du går med. Alla oavsett förkunskaper är välkomna, eftersom experterna från universitetet hjälper dig med hur du ska göra för att identifiera arter! Du bestämmer själv hur länge du vill vara med i BioBlitzen, så du hinner spana in de andra Flower Power-aktiviteterna. Kom ihåg att vara rädd om Botaniska trädgården och plocka eller skada inga växter!

Föranmälan är önskvärd så vi kan se till att det finns tillräckligt många gruppledare. Anmäl dig här:  https://forms.gle/pNG2nQLBpqMPHmm58

Vanliga frågor:

Fråga: När börjar BioBlitzen?

Svar: BioBlitzen pågår mellan kl 11-15 och du kan vara med när du vill. Drop-in går bra, men föranmälan är ännu bättre!

Fråga: Måste jag föranmäla mig för att få delta?

Svar: Nej det måste du inte, men om du föranmäler dig hjälper du oss att kunna planera bättre!

Fråga: Behöver jag några förkunskaper om växter eller djur?

Svar: Nej, alla är välkomna oavsett kunskapsnivå.

Fråga: Kan barn vara med?

Svar: Ja, barn är mycket välkomna att delta tillsammans med en förälder eller annan medföljande vuxen (inte gruppledaren).

Fråga: Behöver jag vara med hela dagen?

Svar: Nej, du kan vara med precis så lång eller kort tid du vill.

Fråga: Behöver jag ha med mig en egen lupp, kikare eller annat?

Svar: Du får gärna ta med dig det om du har, men det är inget krav för att kunna vara med.

Fråga: Växterna har ju redan namnskyltar i trädgården?

Svar: Odlade och skyltade växter ingår inte i BioBlitzen.

Om du har andra frågor är du välkommen att kontakta Eliza Hayse, vår BioBlitz-organisatör och masterstudent vid Lunds universitet: el5862ha-s [at] student [dot] lu [dot] se (el5862ha-s[at]student[dot]lu[dot]se)

Om du har några frågor om BioBlitzen som rör Artportalen kan du kontakta intendent Julia Borg: agneta_julia [dot] borg [at] botan [dot] lu [dot] se (agneta_julia[dot]borg[at]botan[dot]lu[dot]se)