Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Vigsel och namngivning

bröllopspar i Botan

Du kan ha vigsel- och namngivningsceremoni i Botaniska trädgården. Det sker mot en avgift och det finns några riktlinjer att följa.

 

Bokning

Bokning av tid och plats för vigsel eller namngivningsceremoni görs till e-post botan [at] botan [dot] lu [dot] se, eller telefon  +46 46-222 73 20.

Bokningsavgiften för vigsel/namngivning är 500 kronor, eller 1000 kronor om antalet gäster överstiger 30 personer.

Avgiften betalas in till bankgiro 5051-4728, märk med "refnr 849512, Botaniska trädgården vigsel/namngivning" samt ert namn. Din avgift bidrar till planteringen av träd.

 

Riktlinjer

Vigsel får ske på de klippta ytorna i trädgården.

Det är inte tillåtet att stänga av området där vigsel ska ske, men det är möjligt att låna en skylt av Botan med informationen "Här pågår en vigsel", skylten kan sättas upp en stund inna vigseln.

Det är inte tillåtet att sätta upp tält, stolar eller att använda musikanläggningar.  Akustisk musik är tillåtet samt att ta med enstaka stolar till behövande gäster.

Det är tillåtet att ta med eget bord för välkomstdrink etc till gästerna. Sopor och liknande ska plockas bort av deltagarna själva.

Om det inte pågår en utställning i östra orangeriet i växthusen går det att viga sig och /eller ha sin fotografering här. En skylt kan lånas av Botan med informationen "Här pågår vigsel" och rummet kan stängas av under vigseln.

Det finns inga andra utrymmen för vigsel inomhus.

 

Botaniska trädgården har ingen vigselförättare utan detta måste brudparet ordna själva.

 

Botaniska trädgården
Lunds universitet
Östra Vallgatan 20
223 61 Lund
Telefon: +46 46-222 73 20. Telefontid är vardagar klockan 08:00-12:00, 13:00-15:00.
Fax 046-222 33 48
E-post: botan [at] botan [dot] lu [dot] se