Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Skolbesök i Botan

Ett skolbesök i Botaniska trädgården kan beställas utifrån våra teman eller bygga på egna önskemål. Undervisningen riktar sig till förskola, grundskola, gymnasium och komvux/folkhögskola el. dyl. och åldersanpassas. Mer bokningsinformation hittar du längre ner på sidan.

För närvarande bedriver vi inte undervisning i växthuset. Det går dock att boka lektioner utomhus i halvklass så länge inga andra direktiv gällande covid-19 kommer. Det är också möjligt att boka in klassrumsbesök - att vi besöker er och tar med undervisningsmaterial från trädgården.

Lektioner vårterminen 2020

Gratis besök för årskurs 3 

  • Botaniska trädgården, Sparbanken Skåne och Sparbanksstiftelsen Finn bjuder in tredjeklassare till kostnadsfria besök i Botaniska trädgården. Detta gäller elever från Lund, Kävlinge, Eslöv och Staffanstorp. Läs mer om erbjudandet här.
  • Om det finns hinder för klassen att besöka trädgården kan vi istället komma tll er. Vi erbjuder gratis klassrumsbesök och tar med oss spännande saker från trädgården. Här kan du läsa mer om vad vi gör under besöket.

Äventyr för klassen

  • Jakten på guldkompassenfölj med på ett äventyr i Linnés fotspår. Leta ledtrådar och knäck koder som leder till slutmålet.

Bokning

Mejla magnus [dot] nyquist [at] botan [dot] lu [dot] se eller ring 046-222 48 15       

teckna

Bokningsinformation

  • Vid bokningsförfrågan, ange årskurs och antal elever i gruppen. 
  • Grundpriset är 300 kr för 45 min lektion i halvklass (max 15 elever). 
  • Bokning i växthuset utanför ordinarie öppettider (kl 11-15) måste göras minst 14 dagar innan besöket.
  • Betalning sker via fakturering efter besöket. Blankett att fylla i och skicka eller ta med vid besöket.
  • Samlingsplats: utanför växthusentrén.

Regler

Medföljande lärare ansvarar för klassen. Det är viktigt att eleverna känner till våra trivselregler och att de följs. Tack för att ni hjälper oss att bevara en fantastisk plats! Vi hälsar er varmt välkomna och ser fram emot att få träffa er!

 

 

Sidansvarig:
Botaniska trädgården
Lunds universitet
Östra Vallgatan 20
223 61 Lund
Telefon: +46 46-222 73 20. Telefontid är vardagar klockan 08:00-12:00, 13:00-15:00.
Fax 046-222 33 48
E-post: botan [at] botan [dot] lu [dot] se