Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Boka lektion i Botan

Tillsammans med trädgårdens pedagog får ni utforska växter och miljöer från världens alla hörn. Botaniska trädgårdens skolprogram riktar sig till elever i alla åldrar.

Lektioner att boka höstterminen 2021 

Välj utifrån bestämda teman eller kom med egna önskemål. Guidning sker i halvklass och tar 45 min. Under tiden löser eleverna i den andra halvan en uppgift på egen hand.  

  • Från regnskog till öken: Vi undersöker växternas anpassningar till vitt skilda miljöer! Kan bokas alla dagar kl 11-15
  • Frukter från främmande länder: Vi letar efter tropiska frukter i i djungelns skafferi! Kan bokas alla dagar kl 11-15
  • Växternas evolution: Träffa levande fossil, samtida med dinosaurierna, och följ växternas segertåg över jorden. 
  • Biologisk mångfald: Fascineras av några av de tusentals olika arter som finns i trädgården! Vilken roll spelar den biologiska mångfalden?
  • Vilken växtfamilj? Lär dig känna igen olika grupper av växter och några arter i varje familj.
  • Odla i skolan (klassrumsbesök): Vi undervisar om hur man köra igång odling i klassrummet eller på skolgården. 
  • Vad växer utanför min skola? (klassrumsbesök): Tillsammans undersöker vi växter på/intill skolgården.

Lektionstid: 90 min (45 min guidning + 45 min övning)

Pris: 300 kr/klass

Vi tar emot max två klasser per dag: en under förmiddagen och en under eftermiddagen. Starttider är flexibla och görs efter överenskommelse.  

Gratis lektioner för årskurs 3 

  • Botaniska trädgården, Sparbanken Skåne och Sparbanksstiftelsen Finn bjuder in tredjeklassare till kostnadsfria besök i Botaniska trädgården. Detta gäller elever från Lund, Kävlinge, Eslöv och Staffanstorp. Läs om erbjudandet här.
  • Om det finns hinder för klassen att besöka trädgården kan vi istället komma tll er. Vi erbjuder gratis klassrumsbesök och tar med oss spännande saker från trädgården. 
teckna