Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Sommarkonstskola 2021

Ett samarbete mellan Botaniska trädgården och Skissernas museum

Vetenskap och konst kompletterar varandra när det handlar om att upptäcka, uppleva och beskriva växternas fantastiska värld! Du får prova på olika konstnärliga tekniker och lära dig mer om växternas form och funktion. Sommarskolan avslutas med vernissage.

Endags workshop ersätter årets sommarkonstskola

I år får sommarkonstskolan en ny, tillfällig utformning. Barn 7-12 år kan anmälas till en heldags workshop under vecka 24, måndag - fredag. Antalet platser är begränsat. Anmälan görs till skissernas museum

Årets tema är "Sommarväv - om textil och natur". Så här ser programmet ut, med undantag för torsdagen, då vi vänder på upplägget och möts i Botaniska trädgården kl. 9.30–12.00, tar lunchpaus och avslutar på Skissernas Museum 12.45–15.00:

Skissernas Museum kl. 9.30–12.00 
Vi skissar och målar abstrakt genom att titta närmare på naturens färger, texturer och former. Vilka spännande detaljer kan vi hitta runtomkring oss? Hur skulle det kunna omvandlas till en väv? På små vävramar provar vi att väva utifrån våra skisser. Vi provar också att väva i stort format på stora vävramar som placerats i skulpturparken. Det blir startskottet på gemensamma konstverk som får växa fram under resten av sommaren, då allmänheten är välkommen att fortsätta. 

Lunchpaus i parken med medhavd matsäck

Botaniska trädgården kl. 12.45–15.00
Vad växer på din tröja? Vi har ofta olika växtmotiv på våra kläder — det kan vara blommor, blad, palmer, frukter och mycket mer. Naturen är så fin att vi vill bära den med oss! Under årets konstworkshop kan du skapa din egen blommiga och bladiga t-shirt. Vi kommer även använda växter för att ge färg till andra tyger.

sommarilund