Bra att veta vid besöket

Vi vill att både ni och trädgården ska må så bra som möjligt! Läs därför gärna detta innan besöket.

Lekplats

I södra delen av trädgården finns det klätterträd och en stor grönyta att leka på.

barn på trädstockar

Fika

Förskolor och skolor som besöker Botaniska trädgården är välkomna att ta med egen fika. Under vår, sommar och höst finns det bänkar ute i trädgården.

Tänk på att plocka upp skräpet och kasta det i soptunnorna som finns i hela trädgården. Kvarglömt skräp undersöks gärna av fåglarna och vi vill ju alla att det ska vara fint och skräpfritt i trädgården. Tack för att ni hjälper till!

På gräsmattorna

Det går bra att sitta på de klippta gräsmattorna. Se bara noga efter att ni inte sätter er på lökväxter som håller på att sticka upp och att ni inte sitter i de vackra ängarna. Bollspel passar mycket bättre på en fotbollsplan än bland ömtåliga och ovanliga växter.

I växthusen

Titta, dofta och känn försiktigt på växterna. Se bara upp för taggarna i kaktusrummet. En del taggar är pyttesmå och kliar när de fastnar i huden. Man får inte plocka med sig några växtdelar från växthusen. Vaktlarna är jättesöta! Om vi alla går lugnt i växthusen stressar vi inte upp dem.

Toaletter

Det finns två toaletter vid växthusen mot dammen och en toalett inne i växthusen.

Se karta här.

E-post: botan [at] botan.lu.se